Hoe Testosteron Mannen Beïnvloedt | Testosteron Functie

MANNETJE MET HOOG TESTOSTERON

Testosteron is over het algemeen synoniem met mannen omdat het bekend staat als het libidohormoon, veranderingen in secundaire geslachtskenmerken bij mannen en veranderingen in spiermassa.
Dat betekent echter niet dat het hormoon testosteron alleen in handen is van mannen, vrouwen hebben ook testosteron dat nodig is tijdens de menstruatie en zwangerschap.
Laten we eens kijken naar enkele functies van het testosteronhormoon en de bijwerkingen van lage testosteronniveaus in het lichaam die u kunt kennen via de onderstaande discussie.

Wat is het Testosteronhormoon?

Testosteron is een steroïde hormoon dat wordt geproduceerd door de teelballen bij mannen en de eierstokken bij vrouwen.
Over het algemeen staat het hormoon testosteron bekend als het mannelijke hormoon vanwege zijn functie en de hoeveelheid is groter dan bij vrouwen.
Bovendien staat testosteron bij mannen bekend als geslachtshormoon en is het een anabole steroïde.

Testosteron Functies

Testosteron heeft een aantal vitale functies voor het mannelijk lichaam. Hier zijn de verschillende functies van het testosteronhormoon die u moet kennen, waaronder:

Seksuele drift beïnvloeden
Tijdens de puberteit zullen verhoogde niveaus van het hormoon testosteron in het mannelijk lichaam de groei van de penis, testikels, schaamhaar en veranderingen in de stembanden stimuleren.
Naast de verschillende veranderingen die vanaf de puberteit beginnen, zal ook de zin in seks toenemen.
Bovendien kunnen seksuele stimulatie en activiteit de testosteronniveaus verhogen.

Bot- en spieropbouw
Bot- en spiervorming bij mannen is niet los te zien van de functie van het hormoon testosteron, dit verwijst naar een uitspraak in een Journal of Osteoporose dat testosteron in staat om groeispierweefsel te bevorderen, aan de andere kant als het niveau van het hormoon testosteron in het lichaam laag is, zal een persoon vatbaar zijn voor fracturen en botbeschadiging.

Rode bloedcellen produceren
De functie van testosteron is niet minder belangrijk om het beenmerg aan te zetten tot de aanmaak van rode bloedcellen en heeft een positief effect op het hart.
Volgens onderzoek van de Harvard School zal iemand met een tekort aan testosteron problemen krijgen met een tekort aan rode bloedcellen en onvruchtbaarheid, omdat dit hormoon het rijpingsproces van het mannelijke sperma helpt.

Het gedrag van Shaper One
De functie van het hormoon testosteron die u vervolgens moet weten, is als vormgever van iemands gedrag.
Dit komt omdat testosteron is verbonden met het zenuwstelsel om berichten vanuit de hersenen door de bloedbaan te sturen. Iemand die geen testosteronniveaus heeft, wordt verondersteld het vertrouwen te verliezen, is vaak verdrietig en kan zich moeilijk concentreren.

Bijwerkingen van Testosterontekort

Evenwichtige testosteronniveaus kunnen een aantal belangrijke functies in het mannelijk lichaam ondersteunen. Als een man echter een laag testosterongehalte heeft, kan dit een aantal bijwerkingen veroorzaken, waaronder:

Minder gespierd
Lage testosteronspiegels kunnen ervoor zorgen dat het lichaam van een man minder gespierd is, de hoeveelheid vet verhoogt, spieren en botten zwak maakt. Dit zal natuurlijk de mannelijke kant van mannen verminderen. Daarnaast zullen mannen met een laag testosteron zich snel vermoeid voelen door gebrek aan energie.

Emotioneel
Bijwerkingen als gevolg van een laag testosteron in het mannelijk lichaam zijn prikkelbaarheid of emotie. Door de verschillende emoties die opkomen, voelen mannen zich vaak depressief, verliezen ze hun zelfvertrouwen en zijn ze gemotiveerd om hun leven te leven.

Verminderde zin in seks
Het lage testosteronhormoon in het mannelijk lichaam kan een verminderde zin in seks veroorzaken, omdat ook het rijpingsproces van het sperma wordt belemmerd. Dit is de bijwerking die het meest wordt gevreesd door mannen, omdat het seksuele bevrediging, onvruchtbaarheid en erectiestoornissen zal verminderen.

Slaapstoornis
Slaapstoornissen zijn een bijwerking van een laag testosteron die de dagelijkse activiteiten het meest verstoort omdat ze vaak last hebben van slapeloosheid of veranderingen in hun slaappatroon hebben. Als gevolg hiervan voelen ze zich vaak de hele dag slaperig en kunnen ze activiteiten niet goed uitvoeren.

Testosteron is een hormoon dat identiek is aan dat van mannen omdat de niveaus hoger zijn dan bij vrouwen. Testosteron bij mannen wordt geproduceerd door de teelballen, terwijl het bij vrouwen wordt geproduceerd door de eierstokken. De productie van testosteron door de teelballen functioneert tijdens het rijpingsproces van het sperma, verhoogt de geslachtsdrift en een aantal andere belangrijke functies.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *